Van Sapa naar Bac Ha

Bến xe thành phố Lào Cai, Hồng Hà, Cốc Lếu, tp. Lào Cai, Lào Cai, Vietnam

Van Sapa naar Bac Ha

Vandaag was het grootste deel van de dag voorzien voor de verplaatsing van Sapa (1.600m) naar Bac Ha (1.200m), van het ene bergdorp naar het andere. Maar om daar te geraken, moesten we eerst helemaal terug naar beneden tot in Lao Cai (200m) om daarna een eind verder weer omhoog te rijden. ‘s morgens in Sapa hadden we al snel een mini busje gevonden dat naar Lao Cai reed en hij zou direct vertrekken, wat bizar was want het was nog leeg en volgens wat we op internet gelezen hadden wachten ze normaal gezien totdat ze vol zitten. Maar inderdaad hij vertrok direct en aangezien we toch voorbij ons hotel moesten, konden we daar onze bagage oppikken. Ideaal, geen gesleur dus! :-)

Maar na onze bagage opgepikt te hebben, reden we wel terug naar het kerkje waar we vertrokken waren! :-(  Na nog 3 maal het dorpje rondgereden te hebben, nog een half uurtje te wachten en daartussen ergens nog 2 extra (lokale) passagiers gescoord te hebben, zijn we dan uiteindelijk vertrokken. Al bij al zijn we dan nog redelijk vroeg in Lao Cai afgezet aan het busstation.

27. september 2013, 11:00 Reacties (0) Posted in: Vietnam