Propvol

Bac Ha District, Lào Cai, Vietnam

Propvol

Na een 15 tal minuten wachten vertrok ons camionetje stipt om 11u, met buiten ons, maar 2 andere passagiers, maar met wel nog een hele hoop andere spullen, zoals 2 grote vensters (over de ganse lengte van de camionette) en een grote zak met spullen op het dak gebonden. We hadden ondertussen al beter moeten weten dan te denken dat we ruim zaten! :-)  We zijn nog zowat de hele stad door gereden om hier een pakje op te pikken en daar nog een persoon totdat we voor een school stopten en er zeker nog een stuk of 6 studenten in moesten! Nu zat het busje echt wel vol (zo dachten we) en we leken eindelijk in de goede richting te rijden, maar aan de rand van het stad zijn we dan nog maar eens gestopt en wat bleek, jawel, nog 3 extra passagiers! 2 van hen moesten zelfs recht blijven staan en de rest zat echt op elkaar gepropt! Mijn benen bij elkaar geperst en tegen de buurvrouw gewurmt en 1 van m’n voeten onder haar voeten, hopend om niet te snel in een kramp te schieten, denkende dat hen niet veel erger meer kon, gebeurde het dan toch! De buurvrouw haalde plots een plastic zakje boven en begon en duchtig op los te kotsen! Wetende dat mijn maag niet 100℅ was, was dat niet echt het gene dat ik wou zien of horen! :-(  

Na een kleine 2,5u rijden, gelukkig niet met alle inzittenden, zijn we dan in Bac Ha toegekomen.

27. september 2013, 11:50 Reacties (0) Posted in: Vietnam