Hanoi - Ba Be Lake

Hanoi, Hoan Kiem District, Hanoi, Vietnam

Hanoi – Ba Be Lake

Gisteren zijn we hier in Hanoi op zoek gegaan naar een reisbureautje dat voor een schappelijke prijs een driedaagse uitstap kon aanbieden naar Ba Be Lake, het grootste natuurlijke meer van Noord Vietnam, met als vertrekdatum vandaag. Bij het derde bureautje (2 vriendelijke jonge dames) konden ze ons dit al privé tour aanbieden voor een mooi prijsje. Het was ons toen namelijk al duidelijk dat we nergens bij een groep gingen kunnen aansluiten. Oorspronkelijk was het plan om vanuit onze vorige locatie (Bac Ha) rechtstreeks naar Ba Be te gaan, maar dit bleek jammer genoeg niet mogelijk, daarom zijn we eerst terug naar Hanoi afgezakt. Deze ochtend was onze gids reeds daar toen we nog aan het ontbijt zaten. Goed begin dus, die was al 10min te vroeg. Wat onze chauffeur betreft, was het iets minder, die was een klein uur te laat! Het vervoersmiddel daarentegen leek wel oké, het was opnieuw zo’n Ford Transit busje maar dit keer alleen voor ons drie en de gids! :-)  Bij het starten klonk het al minder positief, het heeft enige start pogingen geduurd alvorens we op weg konden. Na enkele uren rijden stopte de chauffeur nogal brut, hij opende direct de motorkap en haalde er een soort riem uit die helemaal uit elkaar gescheurd was, voor hetgeen ik van auto’s ken, denk ik dat het de aandrijf riem was. Geen probleem blijkbaar want hij haalde onmiddellijk een nieuwe tevoorschijn en nog geen kwartier later waren we terug op weg.

2. oktober 2013, 11:50 Reacties (0) Posted in: Charlotje, Maggie, Vietnam