Hua Ma Cave

TL 254, Ba Bể Nationaal Park, Ba Be District, Bắc Kạn, Vietnam

Hua Ma Cave

In de namiddag stond er nog een bezoekje aan de grotten van Hua Ma gepland, maar aangezien de dames een beetje moe waren bleef ik nog alleen over om deze grot te gaan bezoeken. Aangezien het een goeie 3km stappen was tot aan de grot heeft onze gids dan maar de bromfiets van de gastvrouw geleend. Ik denk dat ik het stuk dat we van de boot tot aan de homestay moesten stappen, iets te vlug voor hem gegaan ben en hij daarna liever niet alleen met mij op stap wou! :-) De grot zelf was niet mis, maar ook niet echt spectaculair, het waren vooral veel trappen, eerst helemaal naar boven tot aan de ingang van de grot en dan zo’n 45m afdalen in de grot over een lengte van zo’n 300m en nadien alles in de omgekeerde richting terug. Op het laagste punt van de grot had men een beeld van een vrouwelijke Boeddha geplaatst. Deze grot wordt blijkbaar alleen maar verlicht voor grote groepen, wij kregen enkel een zaklamp mee, maar dat had ook wel iets. Zo kon ik dan al eens al het licht uit doen en ervaren wat het is om echt in de pikke donker te staan, onze gids vond dat precies maar niks! :-)  Na het bezoek aan de grot, mocht ik met de brommer terug rijden met de gids achterop, de locals keken maar raar als ze ons zagen voorbij komen! :-)

3. oktober 2013, 15:47 Reacties (0) Posted in: Vietnam