Bai Dinh Temple

Bai Dinh Temple, Gia Sinh, Gia Vien District, Ninh Bình, Vietnam

Bai Dinh Temple

Na een kleine tussenstop bij het Thai Vi tempeltje, zijn we op zoek gegaan naar het tempel complex van Bai Dinh. We hadden deze zien staan op het plannetje dat we in het hotel gekregen hadden, en buiten ergens op internet een fotootje er van gezien te hebben, wisten we er niet zo veel van. Toen we het eindelijk min of meer gevonden hadden (we zijn blijkbaar langs een zij-ingang die open was voor werf verkeer, binnen gegaan), zagen we dat dit niet één of ander klein tempeltje was, maar wel een mega groot terrein vol met tempels, gebouwen, beelden (grootste Boeddha van Vietnam) en torens. Achteraf bleek dat dit het grootste tempel complex van Zuidoost Azië is en dat dit een recent prestige project is van de Vietnamese overheid. Het complex is nog niet helemaal voltooid, het was er op sommige plaatsen nog een echte bouwwerf. Maar het was prachtig, we hadden alleen niet voldoende tijd en fut meer om hier alles te bezoeken, we moesten namelijk nog een heel stuk terug rijden en we wilden natuurlijk voor den donker (wat hier rond 18u is) terug in het hotel zijn.

Op de foto zie je het grootste gebouw van de site.

12. oktober 2013, 16:33 Reacties (0) Posted in: Charlotje, Vietnam