De wegen op Phu Quoc

Cầu Cửa Cạn, Cửa Cạn, Phú Quốc, Kiên Giang, Vietnam

De wegen op Phu Quoc

In de namiddag hebben we nog een stukje van het noordelijke deel van het eiland verkend, maar evident is iets anders! Overal zijn ze hier aan de wegen aan het werken en er zit totaal geen structuur in, als je dacht dat het in België erg is, dan moet je hier maar eens komen kijken. Dan rij je op een baan die 2 maal 2 rijvakken heeft, gescheiden met een middenberm (type expressweg bij ons) en dan plots is er geen asfalt meer, soms voor enkele tientallen meters, maar soms ook voor enkele kilometers. Dan moet je over een ondergrond van ros zand met hier en daar wat stenen en plassen. Zo iets kan je bij ons echt niet voorstellen. Op de kaart is er 1 hoofdweg die centraal van Zuid naar Noord loopt en daarop heb je dan wat vertakkingen en dan nog wat kustwegen. Dan denk je, oké, laten we die hoofdweg een stuk volgen en dan die andere grote baan naar links nemen en dan blijkt die grote baan de baan van op de foto te zijn! :-) Blijkbaar is het merendeel van de wegen op dit eiland nog niet geasfalteerd, die van op de foto is nog één van de betere! Maar laat dat nu net een deel van het avontuur zijn! :-)

15. oktober 2013, 15:27 Reacties (0) Posted in: Panorama, Vietnam