Schelpjes

Phú Quốc, Vietnam

Schelpjes

Vandaag stond er maar 1 ding op het programma: luieriken aan het strand.
We hadden de vorige dagen op het strand, telkens enkele lokale dames in het natte zand zien zoeken en graven met hun handen. Al vlug hadden we door dat ze schelpjes aan het verzamelen waren, maar wat we pas een heel deel later door hadden, was dat het om nog gesloten schelpjes ging en dat die dus dienden om op te eten. We hebben in Ha Long Bay ook zo’n schelpjes voorgeschoteld gekregen en ik moet zeggen dat het lekkerder was dan mosselen! Aangezien we al een ganse dag op het strand en in de zee zaten, gingen we het ook eens proberen en ik verschoot er van hoe makkelijk dit eigenlijk ging. Het enige nadeel van zo in de branding te zitten zoeken achter schelpjes, is dat het zand echt overal zit! ;-)

18. oktober 2013, 15:56 Reacties (0) Posted in: Vietnam