Central Highlands

Dà Lat, Lâm Đồng, Vietnam

Central Highlands

Easy Rider dag 1: Dalat – Lak Lake (173Km)

Eindelijk is het dan zo ver, dit is het deel van de reis waar ik het meest heb naar uitgekeken, 6 dagen met de moto door de Vietnamese highlands! :-) Oorspronkelijk hadden we 5 dagen in gedachten, maar blijkbaar zouden sommige stukken weg er slecht aan toe zijn waardoor iedereen aanraad om de reis van Dalat naar Hoi An in 6 dagen te doen. Da vond ik natuurlijk ni zo erg, een dagske extra op de moto! ;-) Bij de start viel het wel een beetje tegen, de moto die de Easy Rider voor mij gehuurd had, vond ik maar niks. Maar nadat we met de moto een deel van onze bagage bij de busmaatschappij afgezet hadden om naar Hoi An te sturen, had ik hem gezegd dat de moto mij niet beviel. Maar omdat hij vond dat ik ne goeie motorijder was, mocht ik met zijn redelijk nieuwe (net geen 5.000km op de teller) moto van 2.000$ (hoe dikwijls dat hij die prijs ni vermeld heeft) rijden. Dit was ook nog niet helemaal mijn ding, een Honda Master (zo’n Chopper modelleke van 125cc), maar toch al een stuk beter dan diene chinese rommel die hij gehuurd had voor mij en waar hij nu mee moest rijden en veel beters is er hier waarschijnlijk ook ni te vinden. Ter info, in Vietnam mogen ze maar met moto’s tot 175cc rijden, voor zwaardere moto’s moet men bij een motoclub zijn en komt er een heleboel papierwerk bij. Blijkbaar zou er op die zwaardere moto’s ook een tax van 150% zijn en op auto’s eentje van 200%! Da valt in België dan toch nog mee hé. ;-)

31. oktober 2013, 09:49 Reacties (0) Posted in: Panorama, Vietnam