Regenseizoen?

Hué, Thua Thien Hue, Vietnam

Regenseizoen?

Vandaag gingen we met de moto die ik in Hoi An gehuurd had (van het grotere en comfortabelere type) een uitstapje doen naar de Vinh Moc Tunnels. Volgens Google Maps een tripje van zo’n 110Km enkele richting. Maar zoals ik gisteren nog gemerkt had, bleek de grote baan weer maar een klein weggetje te zijn. Dit was op zich nog geen ramp, maar als die weg nog eens onderwater staat, wordt het al iets lastiger. Het stuk op de foto ging nog net, maar iets verderop was het Game Over, daar stond het water al op heup hoogte, allé, toch bij die Vietnamees die er aan’t doorwaden was. :-) Ze waren de brommertjes er al op een klein bootje aan’t laden om ze zo’n 100m verder terug op de weg af te zetten. Dit zagen we niet zitten, omdat onze moto groter en zwaarder was, maar ook omdat we niet wisten wat er daarna nog zou komen. Dan maar een alternatieve route zoeken, maar dit is niet evident als je tussen de rijstvelden zit. We zagen op Google Maps dat we een stukje terug naar links moesten kunnen en zo op Highway 1 konden geraken. Die konden we dan tot bijna helemaal in Vinh Moc volgen. Deze loopt van HCMC to Hanoi, iets van een 1.900Km, maar denk niet dat het een snelweg is, het is meer het formaat van een provincie baan in België. Maar eens we links afgeslagen waren, hadden we al snel hetzelfde probleem, een baan die serieus onder water stond! :-(  Dus wij draaien ons om om helemaal terug tot in Hué centrum te rijden, wat toch zeker 30min rijden zou zijn, maar zo’n 100m verder houden een groepje locals ons tegen. Zij hadden ons een minuutje geleden al zien passeren en probeerde ons nu met gebaren uit te leggen dat we het piepkleine weggetje links achter de bocht en iets voor het overstroomde deel weg, moesten nemen en dat we zo dan verder konden. Toch vriendelijk van hun hé, want ze hadden gelijk, via dit weggetje konden we verder en zijn we uiteindelijk op Highway 1 geraakt. Alles bij elkaar wel zo’n uur verspeeld, maar ‘t was een mooi gebied en ‘t was fun! :-D

12. november 2013, 09:05 Reacties (0) Posted in: Panorama, Vietnam