Pha That Luang

Pha That Luang

Ook nog even tot bij het nationaal symbool (staat op meerdere bankbiljetten) en het belangrijkste religieuze monument van Laos gereden. Onze zoektocht naar de ingang heeft ons wel wat gekost! :-(  Ik draaide namelijk een straat in waar ik dacht dat de hoofdingang zou zijn, wat ook zo was, en plots worden de voertuigen voor mij en wij aan de kant geroepen door een groep politie mensen. Eerst vroeg hij mijn rijbewijs, maar toen ik promt mijn internationaal rijbewijs onder zijn neus stak, wist hij het even niet meer! Hier in Laos, in tegenstelling tot in Vietnam, is mijn internationaal rijbewijs namelijk geldig! Dan begon hij plots over het feit dat ik een eenrichtingsstraat in de verkeerde richting zou ingereden zijn.Vreemd genoeg de auto en scooter met locals voor mij ook! Hij probeerde me duidelijk te maken dat er een bord staat dat je niet linksaf mag. Ik had zo geen bord gezien en twijfelde of het wel waar was, dus ik liet hem daar staan met mijn rijbewijs in z’n handen en ging te voet een paar honderd meters terug dan maar eens kijken. Aan het begin van de straat stond geen bord dat ik de straat niet in mocht. Dan even op de hoofdbaan kijken of er een bord stond dat het verboden was om links af te slaan, maar daar klopte er volgens mij ook iets niet, althans in België zou dat toch niet kloppen, het bord stond namelijk meer dan een meter voorbij de straat en voor de straat stond er geen! Ik had hier dan een foto van genomen en ben dan tegen de agent beginnen discussiëren, maar er viel niet veel te discussiëren aangezien hij er niet veel van verstond. Ik zou de volgende dag mijn rijbewijs op het politie kantoor moeten gaan afhalen en een boete moeten betalen. Ik vroeg of ik die niet direct kon betalen, maar hij zei dat hij op kantoor eerst een verslag moest schrijven. Nu waren er drie opties, ofwel doe ik braaf zoals gevraagd, ofwel laat ik mijn internationaal rijbewijs gewoon achter want morgen verlaten we Laos toch, maar dat zou betekenen dat ik niet helemaal legaal meer kon rijden in Thailand, hoewel ik dat vorige keer in Thailand onbewust ook al gedaan had (wist niet dat mijn Europeesch rijbewijs niet volstond) maar ook dat als ik in de loop van de volgende 5 jaar nog eens een internationaal rijbewijs nodig heb, dit mij meer kost dan de boete. Dus zijn we maar voor optie 3 gegaan, zijnde het omkopen van een groep agenten en zoals je met alle aankopen hier doet begin je het afbieden bij de helft van de prijs! :-)  En laat het geen verrassing zijn dat dit volstond. Ze konden er met hun 5 elks ne goeie van drinken en er moest gene pv opgemaakt worden, iedereen content! Dat hebben we dan ook weer meegemaakt! :-D

27. november 2013, 14:48 Reacties (0) Posted in: Gebouw, Maggie