Yellowstone: Zwarte Beren

Lamar Valley, Yellowstone National Park, Northeast Entrance Road, Yellowstone National Park, WY 82190, Verenigde Staten

Yellowstone: Zwarte Beren

Van Mammoth ging het dan naar de Tower Falls, hierbij was er een stukje van 6 mijl offroad voorzien, maar die weg was nog niet open :-( dat is één van de nadelen van hier zo vroeg op het jaar te komen, nog niet alle wegen zijn open. Het voordeel is dat het nog vrij rustig is. We zijn dan maar langs de gewone weg naar de waterval gereden. Gelukkig maar, want op deze baan stond er plots veel volk langs de baan naar iets te kijken, het bleek een Cinnamon colored Black Bear te zijn (What’s in a name?). Hij zat nogal ver, nogal op de limiet van mijn 55-250mm lens.

Na de waterval zijn we nog even naar de Lamar Valley gereden, die staat namelijk vol met bizons en herten. Net voor die vallei stond er weer een pak volk langs de baan, dit keer een heel aantal met een statief en een joekel van een telelens (600mm en misschien zelfs groter). Toen we hier uitstapten en wat rondhoorden, bleek er in het bos een zwarte mama beer te zitten met 2 welpjes.

Toen ik foto’s begon te nemen, begonnen de welpjes plots te spelen.Ik stond toen precies midden in een vuurpeloton, langs alle kanten werden er tientallen foto’s per secondengeschoten. Had ik nu maar zo een nieuwe Canon 100-400mm lens gehad. ;-)

21. mei 2015, 23:07 Reacties (0) Posted in: Dier, USA