Yosemite: Half Dome

Glacier Point, Yosemite National Park, Californië, Verenigde Staten

Yosemite: Half Dome

Na de waterval zijn we met de shuttlebus terug richting camping gereden met nog een tussenstop aan het Visitors Center (om te zien wat we de komende dagen nog kunnen doen) en het supermarktje (om te zien wat we er nog kunnen kopen van eten). Na onze lunch zijn we met de auto eens tot aan Glacier Point gereden, vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de vallei en vooral dan op Half Dome. Deze bekende berg is verwerkt in het logo van het bekende outdoor merk “The North Face”. Jammer genoeg heb ik geen permit kunnen vast krijgen om deze te ‘beklimmen’. Het is een heel lange wandeling tot aan de achterkant van de ‘halve bol’ en van daar mag je als je 1 van de 1.000 gelukkigen bent die voor die dag een vergunning gekregen hebben, via de afgeronde rotswand via staalkabels naar boven ‘wandelen’.

27. mei 2015, 22:34 Reacties (0) Posted in: Panorama, USA