El Capitan - Summit

El Capitan, Yosemite National Park, Californië 95389, Verenigde Staten

El Capitan – Summit

Toen ik gisteren in het Visitors Center ging vragen hoe lang het zou duren om tot bovenop El Capitan te geraken, kon de eerste Ranger mij het niet zeggen omdat ze er zelf nog nooit geweest was (go figure), en de 2e haalde er haar kaart bij om het te bekijken. Zij zei me dat het waarschijnlijk een 2 daagse tocht zou zijn, maar ik had in België op internet ergens gelezen dat het op 1 dag te doen zou zijn, maar ik wist niet meer in hoeveel uur. Ik had ondertussen wel op de Ranger haar kaart gezien hoe ver het juist was en het leek me wel te doen. Uiteindelijk heeft het me 4u gekost om boven aan de rand van El Capitan te geraken en iets minder om terug beneden te geraken.

‘Who said it was a 2 day hike?’ ;-)

29. mei 2015, 21:20 Reacties (0) Posted in: Jürgen, Panorama, USA